16 Aralık 2011 Cuma

Misafir Ağırlama Zamanı :/

Yarınki misafirlerim için,temizlik,hazırlık vakti :)Seviyorum bu planlı,düzenli hallerimi…Yarın 7 kişiyi evimde ağırlıyor olacağım inş…

5 dakikada evi misafir ağırlayacak hale getirin. 
Planda olmayan misafirler için hazırlık yapmak hiç de kolay değildir. Evinizi misafire hazır hale getirmek için saatler harcamanıza artık gerek yok. Size vereceğimiz ipuçları sayesinde misafirlerinizi evinizde gönlünüzce ağırlayabileceksiniz.
İlk izlenim çok önemlidir.
Salonu bir saniye için unutun ve misafirlerin ilk ağırlanacağı alana yoğunlaşın: Evinizin girişi ve çevresindeki alanlar... Kapınızın önünde çöp varsa bunları kaldırın, evinizin önündeki paspas kirliyse temizleyin, antreyi çok çabuk biçimde süpürün ve mümkünse güzel bir koku sıkın. Evin girişinden günlük hayatla ilgili tüm eşyaları kaldırın (gazeteler, oyuncaklar, ayakkabılar) ve bunları görünmeyen bir dolabın içine yerleştirin. Girişteki ve holdeki lambaları kontrol ederek yanmayan olup, olmadığını kontrol edin. Daha başka işlerin yoğunluğuna kapılmadan ve unutmadan hemen yenisiyle değiştirin.

Kısa yoldan dekorasyon…
Evinizde bulunan bitkilerden birkaç tanesini girişe koyabilir ve evinize böylece farklı bir hava katabilirsiniz. Ayrıca cam vazoların içine çeşitli yapay bitkiler, yapraklar koyarak evinize şıklık katabilirsiniz.

Misafirler için özel alan yaratın.
Misafirlerinizin karmakarışık gardrobunuzuza göz atmalarını istemiyorsanız, onlar gelmeden önce kalabalık yaratan ve hoş bir görüntü oluşturmayan tüm palto ve ceketleri içeride bir odaya kaldırın. Böylece misafirlerin paltoları için rahatlıkla kendilerine özel bir yer bulabilecek ve onların da evinizin bu bölümünü şık ve temiz biçimde görmelerini sağlayabilirsiniz. Eğer hava yağmurluysa, şemsiye koyulabilecek bir standı göz önünde bir yere koyun.

Eşyalar bir arada…
Misafirlerinizle sıcak ve hoş zaman geçirmek için elinizde uygun bir fırsat var: Bunu iyi değerlendirmek ve iletişimi güçlendirmek için koltukları ve oturulacak alanları birbirine bakacak şekilde yerleştirin. Böylece misafirliğe gelen aileniz ya da arkadaşlarınız TV’ye bakmak yerine birbirleriyle sohbet edebilecektir. Eğer gelen misafirleriniz futbol fanatiği ise yemekten sonra oturma düzenini yine eski haline çevirebilirsiniz.

Banyoyu kolay yoldan temizlemek…
Banyoyu baştan sona silmenize gerek yok, önemli olan misafirlerin dikkat edebileceği yerlere yoğunlaşmaktır. Lavabo ve çevresinin temiz olduğundan emin olun, klozeti temizleyin, yeni sabun yerleştirin ve misafirler için yeni bir misafir havlusu koyun. Son kez sifonu çekin ve işte banyonuz hazır!


Evinizi havalandırın.
Misafirleriniz gelmeden bir ya da iki saat önce kaloriferleri biraz kısın ve evinizi biraz havalandırın. İçinde olduğunuz zaman evin ne kadar havasız olduğunu fark edemeyebilirsiniz. Oysaki dışarıdan gelen biri bunun kolaylıkla ayrımına varabilir. Böylece misafirler geldiğinde eviniz taze ve temiz hava ile dolmuş olacak ve sıcaktan bunalmak durumunda kalmayacaklardır.


Işık şıklık verebilir.
Mum ışıkları yumuşak ve romantik bir aydınlatma sağlayabilir. Bu yüzden evinizin olduğundan çok daha şık görünmesini istiyorsanız salonunuzun, banyonuzun bazı bölümlerine minik mumlar koyabilirsiniz. Ancak salon dışındaki yerlere koyacağınız mumların gerçekten güvenilir biçimde yandığından emin olmanız gerekir. Bu yüzden ara sıra kontrol etmenizi öneririz.

3 yorum:

  1. Çok güzel fikirler bunlar . Sana da kolay gelsin .

    YanıtlaSil
  2. vay beee. elim hiç pratik değildir. ne kadar çabalasam da tam tekmil karşılayamıyorum misafirimi. evim hazır olsa da ben hazırlıksız yakalanıyorum :( motor taktırmam lazım kendime :)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler :)
    biraz hazırlıklı misafirdi bu :) salı gününden beri habaerim var,Allah tan haberli geliyorlar,yoksa bende çuvalllardım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...