22 Aralık 2011 Perşembe

Mutluluk :)

       Çok yakınımızda olmasına rağmen hep bizden uzakta olduğunu sanırız.. ya da hiç sahip olamayacağımızı.. Hayat boyu ihtiyacını hissettiğimiz ve vazgeçemeyeceğimiz tek duygudur.
Mutluluğumuzu hiç aklımıza getirmediğimiz zamanlar gerçekten mutluyuzdur.
İşte onun için gerçek mutluluk hep sonradan dank eder..
Mutluluğun kocaman olanı insani en beklemediği anlarda yakalayıp başka gezegenlere falan uçurur. Küçük olanlarını bulmak içinse dev taşları kaldırıp altına bakmaya gerek yoktur. Çoğu zaman burnunuzun ucunda dururlar.. fakat yaşamın acelesinden (ne acelemiz varsa), koşuşturmaktan; yanından  öyle hızlı geçersiniz ki göremezsiniz bile !!
        Mutluluk kişiden kişiye değişir.Kimi zaman evdeki huzurdur..Kimi zaman telefonu "canıııım" diye açan sıcacık bir sestir.Kimine göre bugünün ta kendisidir.Kimine göre finaller bittikten sonra yoğun olarak hissedilen duygudur.Bazen de kaçan kovalanır taktiğini uygulamaktır.Ayaklarının yere değmediği zamandır.Annenin yanında olduğunu hissettiğin andır.Bazen iyileşmektir.Bazen aldığın nefes için binlerce şükür göstergesidir.Doğum gününü kutlayabilmektir.Koskocaman bir çikolatayı yiyebilmektir.Yağmur yağdığı için sevinebilmektir…Tatile sevdiklerinle gitmektir.Bir salıncakta fütursuzca sallanmaktır.Kuş cıvıltısıyla sevinmektir.Bir annenin bebeğini kucaklayabilmesidir.Yılbaşı ağacı süslemektir.Başkasının dertlerini dinleyebilmektir.Zor zamanda birinin elinden tutmaktır.Sevdiğin renkte bir elbise giyebilmektir.Sevdiğin bir cep telefonunu satın alabilmektir.Başkalarının karnını doyurduğunda yaşadığın gülümsemedir.Arabanda dinlediğin yüksek seste müziktir.Ağaçtan meyve toplayabilmektir.Sevdiğin birine hediye almaktır.Temiz bir nevresimde yatmaktır.Eski insanlara göre de mutluluk 3 meziyette gizliymiş: “görmemek,işitmemek,söylememek “ de !!
     
 Sebepsiz süresiz fazla sorgulamadan kıymeti bilinmesi gereken duygudur mutluluk !!
Hatta ben mutluluğu tarif etmeye kalktığımda; şu espiriyi de yapasım gelir :) “mutluluk,belki de bir kusun kanadında..diye devam edesim gelir..yaa hakikaten hiç oraya baktınız mı? Bir dikkat etmek lazım :))


"...
ve
mutluluk
bir kibrit çöpü, ne kadarcık yanarsa
..."
Edip Cansever'in dizeleriyle kısa ve öz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...