29 Aralık 2011 Perşembe

37. Haftamız :)

* Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 48 cm. ve ağırlığı 2950 (2500-3650) gram!
* Bebeğiniz günde yaklaşık 25-30 gram almaya devam ediyor...
* Bebeğinizin bağırsaklarında mekonyum adı verilen ilk dışkı da giderek birikmeye başladı. Bu dışkı normal şartlarda doğumdan sonraki ilk 24 saatte çıkarılır. Buna karşın idrar yapma işlevi gebeliğin erken dönemlerinden itibaren devam ederek amniyos sıvısının devamlılığını sağlamaktadır.
*  Evet, artık sınıra girdiniz. Doğumların %75'i 38-42. gebelik haftaları arasında gerçekleşir. Yaklaşık %5 anne adayında doğum eylemi 42. hafta dolmasına rağmen başlamaz. Geri kalan %20 anne adayı ise bebeğini 38. haftadan önce dünyaya getirir. Muhtemel doğum tarihinizi belirlerken son adet tarihinizin ilk gününü girdiğinizden eminseniz, sitenin otomatik hesaplayıcısının size verdiği tarihte doğum yapma şansınızın yalnızca %5 olduğunu bilmelisiniz. Anne adaylarının büyük kısmı bu tarihten beş gün önceki ve beş gün sonraki tarihlerden birinde doğum yaparlar.
* 37. gebelik haftasındasınız doğuma sayılı günleriniz kaldı. Kadınların en çok merak ettiği soru şu “Bebeğim içimden nasıl çıkacak” Doğa size bebeğinizi doğurma yetisi vermiş merak etmeyin. Sizde annenizden aynı yolla çıktınız. 
*  Gebeliğinizin  37.ve 38. haftalarda, uyumak işkence haline dönüşmüştür. Yüz üstü veya sırt üstü yatmanız söz konusu olamaz. Size uyumanız için önerilecek en iyi pozisyon sol tarafınıza yatınız.
*  Gebeliğin son haftalarında hastalanmamaya bakın kalabalık yerlerde takılmayın hastanelerde gereksiz yere zaman geçirmeyin. Bebeğinizi sağlıklı doğurabilmeniz için öncelikle sizin sağlıklı olmanız gerekli.
*  Göğüsleriniz büyümüş ve kolostrum sıvısı üretebilmektedir
*  Doğum yaklaştıkça daha çok şüpheci olacaksınız her hissettiğiniz her ağrıyı doğum sancısı sanacaksınız, doğum sancılarınız başlayabilir vücut doğuma hazırlık yapıyordur. Birkaç gün içerisinde serviksteki mukoz yapı kaybolacaktır. Bu doğum süresinin başladığı anlamına gelir.


Minik bebeğimiz,Öykü Deren'im bugün 36 hafta 6 günlük :)
Yeni bir yıla girerken,gerçekten artık doğuma sayılı günlerimiz kaldı..Eksiklerimizi tamamlasak da hep bir şey alacakmışız gibime geliyor.Yılbaşı yaklaştıkça eşimin işleri son safhada,hatta sabahlayarak çalışıyor.Bense,evde tek kalmamayı tercih ediyorum.24 Aralık Cumartesi sabahından  beri annemlerde kalıyorum.Sözde kahvaltıya diye gittim ama eşimin işi çıkınca orada kaldım.5 gündür ordaydım gerçekten kendi evimi çokkk ama çookk özlemişim.Sonuçta herkesin kendi evi !!..Çok keyifli zamanlar geçirdim.Annem ve dayımlarla beraber.Bol bol gezdik,5 gün dolu dolu geçti.Teyze bol olduğu için gezmeler de arttı tabi..
Bebeğim çok kısmetli,teyzeleri ona birçok hazılık yaptılar ve hala da yapıyorlar.Battaniye ördüler,yelek ördüler,uzun hırka ördüler.Hepsi çok şeker olmuş.


Yılbaşı gecesi de eşimle beraber dayımlardayız.Teyzemler,biz ,dayımlar,anneannem,dedem beraber olacağız.Yılbaşı çekilişi bile yaptık bana Elif çıktı :) Dayımda bana hediye alacak !! Hafta sonuna kadar şu hediye işini halletmem gerekiyor.Hediye çekilişinde dedemi unutmuşuz,bende ona süpriz yapıp,ona da hediye almayı düşünüyorum.Kafamda Elif,Metehan,Dedem ve Annem e hediye almak geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...