14 Aralık 2011 Çarşamba

Doğum bir Mucizedir !!...

Doğum, kadınlara Allah tarafından verilmiş bir armağandır. 
Bu sözün gücüne öyle inanıyorum ki... Üstelik Allah bu özelliği erkeklere vermeye kalksa soyun devamını bırakın 1-2 sene kalmaz nüfus azalmaya başlarmış. Niye biliyor musunuz? Çünkü doğum sancısına erkekler dayanamaz, ölürlermiş. Hadi ölmediler diyelim biri doğum hikayesini anlatsa üremekten vazgeçilir, ve gerçekten doğumu erkeklere anlattığınızda onlara çok ürpertici geliyor. Zaten biraz düşününce kadınların binlerce yıldır, her toplumda, her aşırı dinci yaklaşımda neden ezildiğini anlamak çok da zor değil. Doğal üstünlüğümüzün farkındalar erkekler. 
Allah kendisinde olan özelliği biz kadınlara hediye etmiş: ‘hayat vermek’. 
Bu 9 aylık süreç, rastlantılarla açıklanması mümkün olmayan doğum mucizesi Allah'ın yaratma sanatının delillerindendir.
Şimdi ben tüm bu bilgilerin ışığında doğumu sıradan bir ameliyat gibi görüp bıçak altına yatmayı, bebeğimin kendini en güvende hissettiği sıcacık dünyasından kendi isteğinin dışında çekilip alınmasına nasıl razı olabilirim ki,bunu düşünüyorum şuan,Normal doğumun daha avantajlı olduğunu idrak ediyorum. Üstelik hissedilen sancı ve acı tuhaf bir haz veriyor insana. Bir canlı dünyaya getirmenin, canının içinden can çıkmasının hazzı. Doğumun doğal olanı, insanın iç güdülerine güvenmesini sağlıyor. 
Anne olunca da iç güdüleri insana doğal olanı işaret ediyor.
 Yeni dönemde doğal annelik, çocuğunu şımartmak olarak algılansa da kitaplarda yazanlara harfi harfine uymak yerine, onları okuyup kendi annelik  macerasında akıllıca yer vermek daha mantıklı geliyor bana.Bebeği kucakta büyütmek, bazı geceler yatağı paylaşmak, döke saça yemesine izin vermek, çamurla oynamasına izin vermek, hayvanlarla büyümesini ve çevreye saygı duymasını sağlamak çocuğumu şımartabilir mi? Onu çok sevince disiplinsiz mi olur? Yoksa anne-babasına, ailesine duyduğu güvenle onların sözlerine, uyarılarona daha mı çok kulak verir?


Güzel miniğim,Öykü Deren'im bugün tam 34 hafta 5 günlük :) heyecanımız tam gaz devam ediyor,geri sayımlar başladı yavaş yavaş :)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...