24 Aralık 2011 Cumartesi

36. Haftamız :)

Minik bebeğimiz bu hafta 36. Haftasında !!

·        *  Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 47 cm. ve ağırlığı 2850 (2250-3500) gram!
·        *  Bu haftadan itibaren ev işlerinden de izne ayrılın. Eşiniz ve yakınlarınız tüm ev işi görevlerini seve seve sizin yerinize yaparlar. Ne de olsa ailenin odak noktası sizsiniz.
·         *  Bebeğiniz artık her geçen gün yaklaşık 25-30 gram ağırlaşıyor ve yeri de giderek daraldığından hareketlerini daha farklı hissetmeye başlamış olabilirsiniz.
·         *  Bebeğinizin karnınızda yaptığı hareketler, bunları kısıtlı bir alanda yapıyor olsa da, doğduğunda yapacağı hareketlerle oldukça benzeşir. Bu haftalarda yapılan gözlemler bebeklerin en sık yaptığı hareketlerin hıçkırma, gerilme, irkilme ve parmak emme şeklinde olduğunu göstermektedir.
·         *   Yine bu haftalarda dış ortama hazırlık amacıyla solunum hareketleri de sık yapılan hareketlerdendir. Akciğerlerin içi havayla dolu olmasa da gün boyunca yüzlerce kez yinelenen bu hareketlerin amacı solunum kaslarının güçlendirilmesidir.
·         *   Sık sık acıkıyorsanız kendinize iyi bakın yedikleriniz bebeğiniz minik bir kısmı bebeğiniz tarafında depolanır.
·       *     Bebeğiniz sıkıştığı veya yerinden memnun olmadığı zaman leğen kemiğinize darbeler vurarak sizi hareketlendirecektir.
·         *   Bebeğinizin cildini saran beyaz yağlı madde bu hafta vücut tarafından geri alınacaktır.
·        *    Bazen ani ağrılar hissedebilirsiniz bebeğinizin yeri çok dar olduğundan yer değiştirme hareketlerini ani ağrılar olarak hissedebilirsiniz.
·       *     Doğumla ilgili endişeleriniz olabilir çoğu kadın doğumda felaket senaryoları yazar doğum biyolojik bir süreçtir. Kafanıza en kötüyü getirmeyin.

Miniğim, bu haftalarda yeri dar olmasına rağmen hala hareketli, sese karşı aşırı duyarlı. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunduğumda hemen kendini göstermeye çalışıyor. Evde tek başımayken ise mışıl mışıl uyuyor karnımda :) Heyecanımız tam sürat devam ediyor, bu haftalarda evde tek kalmamaya özen gösteriyorum. Sabahtan annemlere geçiyorum benim için daha faydalı oluyor.Bugün doktor muayenem vardı.Bebeğim tam 2700 gr dı.Sağlıklı olmasına çok sevindim.Her anne adayı gibi bende her muayenede farklı heyecanlar yaşıyorum.Acaba sağlığı iyi mi kilosu yerinde mi vs…hep aklımda olan sorular oluyor.
Tek bildiğim gerçekten onunla çoookkk mutluuuuu olduğum :)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...