16 Aralık 2011 Cuma

35.haftamız :)

                     Tatlı Miniğimiz bugün tam 35 haftalık
Günler ilerledikçe bizimde heyecanımız iyice artmakta…Bu haftadan sonra artık,ayda bir olan muayenelerim iki haftada bir ve sonra da haftada bir olacak..Yani artık bebişin doğmasına çok az kaldı.Zaten bebekler bilirlermiş ne zaman doğacaklarını,onu aramızda görebilmek çok heyecanlandırıyor bizi  :)

Güzel bebek Öykü Deren’im  in bu haftadaki gelişimi :

35. hafta:

*  Bu haftanın sonuna doğru bebeğinizin boyu yaklaşık 46 cm. ve ağırlığı 2700 (2080-3330) gram!
* Bebeğinizin yeri giderek azaldığı için rahat hareket edemeyecek, hareketleri sınırlanacaktır.
*  Bebeğinizin yağ dokusu giderek artıyor ve buna bağlı olarak kolları ve parmakları boğum boğum ortaya çıkmaya başladı :)
*  Bu haftanın sonundan itibaren doğsa bile "erken doğuma" bağlı bir problem yaşama riski çok düşük. 
*  Eğer bebeğiniz bu hafta doğmuş olsaydı bebeğinizin özel bir bakıma ihtiyacı olmayacak ama bebeğinizin emme refleksi tamamen gelişmediğinden onu beslemekte sıkıntı yaşayabileceksiniz.
*  Bebeğinizin kafatasını oluşturan kemikler büyüme nedeniyle birleşmezler bebeğinizin kafası leğen kemiğine doğru inmeye başlar bebeğin bu pozisyona gelmesi doğum için önemlidir eğer bebeğiniz bu pozisyona gelmemişse alternatif doğum seçenekleri düşünülmelidir
*  Bu hafta  bebeğinizin bağırsakları, bağırsağın ilk hareketini sağlayacak olan koyu renkli katransı yapışkan bir madde ile doludur. Eğer bebek bir problem yaşarsa bu maddeyi doğumdan önce dışarı atabilir ve amniyon sıvısının berrak rengi yeşil rengini alır suyunuz geldiğinde yeşilimsi bir renk fark ederseniz hemen doktorunuza ulaşmalısınız bebeğiniz tehlike altında olabilir.
*  Öğleden sonraları kısa kestirmeler yapabilirsiniz ama öğleden sonra uykularını uzun tutmayın eğer uzun uyursanız gece uyuyamayacaksınız
*  Bu haftadan itibaren dişlerinizi mutlaka düzenli fırçalayın diş eti enfeksiyonları erken doğuma neden olabilir. Günde iki kez dişlerinizi fırçalayın
*  Sık tuvalete gidin ve rahminizin büyüklüğü nedeniyle idrar kesenizin dolması gerekmiyor yani tuvalete gitme sinyali almadan tuvalete sık  uğrayın.
*  Karnınız çok büyüdüğünden geceleri önünüzü göremeyebilirsiniz ve yolunuz üzerindeki nesnelere takılıp düşme riskini kaldırabilmek için bu nesneleri kaldırın.
*  Gün içerisinde karnınızı açık ve  küçük beyin veya küçük hanımın ellerinin, ayaklarının izlerini görmeye çalışın. Bebeğinize eşinizle birlikte seslenin muhtemelen bu sese tepki verecektir.
*  Nefes alıp verirken kalbinize gelen baskı nedeniyle zor anlar yaşayabilirsiniz kalbiniz daha hızlı atabilir veya teklediğini hissedebilirsiniz. Göğüs ağrısı hissediyorsanız doktorunuza başvurunuz.
*  Kafanızda sürekli sorular sizi yalnız bırakmaz kafanız hep meşguldür bebek bana mı benziyor eşime mi diye sorular hep vardır. Tek yapmanız gereken biraz daha sabretmek.
*  Bebeğinizin beyni gelişmeye devam ediyor. Sinir sistemi nöronları ve bağlantıları gelişerek doğumdan sonra uyarıları algılamak için tüm birimler çalışmaya hazır gelecek.
*  Artık uyumakta zorlanacaksınız hatta bir çok gece hiç uyumadan geçecek bu da bebeğe hazırlık için doğanın size verdiği bir hediyedir bebek doğduktan sonra uykusuz kalmaya onun sesini duymaya sizi alıştıran bir durumdur. Uyuyamadığınız için üzülmeyin çünkü öyle olması gerekli.



Yarın benim için büyük gün :)Birçok misafirim var,misafir ağırlama günüm...Onlar için üşenmeden ve özellikle belirtmem gerekiyor sekiz buçuk aylık hamileyken yaprak bile sardım,bir hamaratım sormayın gitsin…
Misafir e ne yapsak derdi ??
Evine misafir çağırmayı ve de yemek yapmayı seven herkesin ortak tatlı derdidir bu !!
Ne güzel bir şey işte; evde pasta,börek ve çörek pişmesine neden olan durumdur :) Yalnız belirtmem gerekiyor mümkünse misafir Pazar günü gelmesin :)


Misafir deyip de geçmemek lazım aslında.Misafir evi canlandıran, yalnızlığı azaltan kişidir.Yokluğunda özlenen bir de.Aynı zamanda insanı canından bezdirebilen kişide olabilir ama ben böyle düşünmüyorum. Sadece takıldığım konu ise eve misafir gelmesinden daha kötü bir şey varsa o da misafirin çocuklarıyla gelmesidir.Gerçi benimde bir çocuğum bebeğim olacak yakında inş. Ancak şımarık,söz dinlemeyen çocuklardan misafirlikte hiç hoşlanmam,onun dışında eve misafir gelmesi özeldir benim için,ağırlamayı,önlerine en güzel şeyleri sunmak beni çok mutlu eder…Yarın 7 kişi ağırlıyorum :/
Hadi bakalım başlasın hazırlıklar !!


                  
                        İşte bunu Ben sardım, Ben yaptım !! nasıl ama hamaratım 
                                                                  değil mi ?
                         Artık aştım kendimi,8.5 aylık hamile olmama rağmen 

                                                                bu yaprağı
                                     sarabildiysem,benden korkulur !! Ne dersiniz :))
                                  Eşimin de yardımı olmadı değil,baktı uzun sürcek
                                                    hemen bana yardıma koştu

                                               O'nun için ayrıca bir teşekkür !!
                                                        Misss gibi oldular valla :/

4 yorum:

  1. Ah o uyuyamama derdi. yanlarım uyuşurdu artık. ama yine de özledim ben hamileliği.
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. evettt cnm :) aynen öyle bu gece sahab 5 e doğru uyuyabildim :( başladı uykusuz gecelerim,gün geçtikçe zorlaşıyor uykum,karnım büyüdükçe :/

    YanıtlaSil
  3. Edoş hiç böyle bir dizim şekli görmemiştim... Ellerine sağlık, ne hamaratsındır sen!

    YanıtlaSil
  4. diğer türlü açılıyor yafru,ben böyle yapıyorum bebek,ilk başlarken yan tutuyorum tencereyi(yatık)öyle devam edip diziyorum
    sağol cnm !! Ellerime sağlık dimi ama :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...