26 Temmuz 2012 Perşembe

Yarım yasimdayim, Buçuk um ben :)

Bebek oldu kırk ı doldu derken;miniğimiz 6 aylık oldu bile…
Artık o yarım yaşında,buçuk insan :)
Hayatıma anlam katan miniğimle bu zamana kadar öyle güzel zamanlar yaşadık ki,onun sıcacık gülümseyişi,sabah uyandığında sevgi dolu gözümüzün içine bakışı her şeye yetti.Şuan gülücükler saçan bir bebek var karşımızda,adıyla seslendiğimizde hemencik kafasını çeviren,baktığı yerden sürekli izleyen bir şeyler öğrenmeye çalışan bir minik var evimizde.
Oyuncaklarıyla oynuyor,ses çıkarmadığında sinirleniyor.Bizi yanında istediği zaman battaniye,tülbent ne bulursa yüzüne çekiyor,biliyor ki anne ve babası böyle bir durumda hemencik koşacak yanında olacak,kucaklayacak sevimli miniği.Tad alma alışkanlığı bile yavaş yavaş oluşmaya başladı.Ekşileri pek sevmiyor hatta ağzını kapayıveriyor.Kablolar,kumandalar ve cep telefonları büyük ilgi alanı.Nerde görse uzanmaya çalışır,almak için heyecanlanır.Özellikle cep telefonu ile konuşanı çok sever Öykü Deren,cep telefonuyla konuştukça gülümser hemen,tepki verir.Her ne bulduysa illa ağzına gidecek ve hemen keşfetmeye çalışacak.Pet şişelerle oynamayı da çok sever.Onun hışırtılı sesine bayılır hatta.
Müzik onun en sevdiği şey.Hemen tepki verir ve müzük sesi nerden geliyorsa oraya bakmaya çalışır.Aynada kendini görmek çok hoşuna gider,hemen kendince konuşmaya başlar,bayılır :)) Su içtiğinde kendi tuttuğu halde anne ve babasının su içirtmesine bayılır bu nedenle biberonu tutmayı sevmez :) Yalancı emziği oyuncak sanır ve onunla oynar :)Kucakta saatlerce gezebilir hatta aç olsa bile buna dayanabilir :)oyuncak bir bebek,ayıcık gördüğünde hemen gülümser konuşmaya başlar yeterki gözleri olan bir nesne görmesi yeterli.Emeklemek için acele etse de bir nesneyi,oyuncağı izlerken mutlaka sırt üstü yatar tatlı kızım:) pusette gezmeyi fazla sevmez bir süre dursa da puseti sadece uyumak için kullanır :)
Anne ve babasını tanıyan,yabancılara farklı tepki veren biri o artık.Onunla konuşanı,ilgi göstereni ve oyun oynayanı çok sever.Hatta ona kalsa uyanık olduğu zamanlarda hep yanında durmamızı ister ve mutlaka konuşmamızı :) Bu mutluluğun tarifi çok zor.Sağlıkla,huzurla ve mutlulukla nice yaşlarını kutlarız inş :) Yeni yaşında bahtı açık olsun,tüm güzellikler,şans,mutluluk minik Öykü Deren’imle beraber olsun…Şuan tek bildiğim onunla çok mutlu olduğum !!

18 Temmuz 2012 Çarşamba

hindistan'dan 4 kural

Hindistan'dan 4 Kural 

İlk kural : "Karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. Bunun anlamı şud...ur, hayatımızda kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretirler.

İkinci kural :
"Yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olandır. Hiç bir şey, hem de hiç bir şey yaşadığımız şeyi değiştiremezdi. Yaşadığımızın içindeki en önemsiz saydığımız ayrıntıyı bile değiştiremeyiz. 'Şöyle yapsaydım, böyle olacaktı' gibi bir cümle yoktur. Hayır, ne yaşandıysa, yaşanması gereken, yaşanabilecek olandır, dersimizi alalım ve ilerleyelim diye. Her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatımızda karşılaştığımız her olay, mükemmeldir."

Üçüncü kural :
" İçinde başlangıç yapılan her an, doğru andır. Her şey doğru anda başlar, ne erken ne geç. Hayatımızda yeni bir şeyler olmasına hazırsak, o da başlamaya hazırdır.

Dördüncü kural:
"Bitmiş olan bir şey bitmiştir. Bu kadar basittir.
Hayatımızda bir şey sona ererse, bu bizim gelişimimize hizmet eder. Bu yüzden serbest bırakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmiş olduğun bu tecrübeyle ileriye doğru bakmak daha iyidir."

 Kendine iyi bak. Tüm kalbinle sev. Sonuna kadar hayatın tadını çıkar. Hayatındaki her gün bir hediyedir, kıymetini bil..!

mis gibi asure :)

miss gibi aşure
Aşure günü olmadan yediğim ilk aşure diyebilirim.Hamileliğimden beri çok istemiştim ancak Fikriye halam beni kırmadı sağolsun ve misss gibi aşure yaptı bize.Geçen seneden bu yana özlemişim gerçekten.İçindeki çeşidin bol olmasından kaynaklı olsa gerek bayılıyorumj aşureye.Zaten aşureyi de çatlayana kadar yemesi varmış.
Aşure Seti
15 kişilik içinde malazemesi hazır bulunan aşure setiyle yaptık.Gayet de güzel oldu.Zaten aşureyi sevmeyenlere çok şaşırırım böyle bir tatlı nasıl sevilmez ki diye !!Artık bundan sonrası Aşure gününe :) Fikriye halamın ellerine sağlık!!
Şu malzemelerin zenginliği bile doyuruyor insanı içini açıyor..

insan bu tatlıya nasıl hayır diyebilir ?

12 Temmuz 2012 Perşembe

Hindistan Cevizli Top


Son günlerde hiç evde durmuyoruz miniğimle.Yine dün Özlem,Emel,ben ve çocuklar halama gittik.Ben onlara onlar bize derken şuanlık gezme planlarımıza dur diyebildik.Özlem in bana verdiği tarifi paylaşmak istedim.Leziz ve yapımı çok kolay :)
Hindistan Cevizli Top
Malzemeler:
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Bütün malzemeyi bir kabda karıştırın. Sonra top yapın, hindistan cevizine bulayın.(Malzemeyi karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta dinlendirin. Daha sonra şekil verin. Yeşil fıstık  vs renkli tatlı süslerine bulayarak rengarenk toplar elde edebilirsiniz.)

Ek gıdaya geçiş :)

Minik bebeğimiz büyümüş de ek beslenme dönemine girdi bile :)
Öykü Deren aslında ek gıda dönemine girip hazır olduğunun sinyallerini kendi verdi bize.Uzmanların da belirttiği gibi; 1.olarak başını dik tutabiliyordu miniğimiz.
2. si biz yemek yerken lokmalarımızı sayıyor gibi bakıyor ve bebişin ağzında hiçbirşey olmadığı halde çiğneme hareketleri yapmasından anlamıştık.5 aylıkken hazırdı aslında miniğimiz.İlk 6 ay da anne sütünün önemini düşünerek yaklaşık 5 buçuk aylıkken başlamaya karar verdik.Tam anlamıyla ek gıda dönemine geçmesek de yoğurtla başladık diyebiliriz.
ilk yoğurdum :)
İlk olarak yoğurtla başladık :) Çok sevmese de tadına bakmaktan da geçemedi miniğimiz.Çünkü yoğurt onun için çok değişik birşeydi.Kaşığı görünce bile gülücüklerini eksik etmedi küçük kızım :)
Yoğurt mayalamak için amcamlara bile gittim.İlk aşamada mayaladık ancak tutmadı sonra tekrar denedik ve başardık sonunda.Günlük sütten yaptık ilk yoğurdumuzu fakat Sek günlük sütü pek beğenmedim açıkçası.Birçok kişiden duyduğum kadarıyla memnun kalanlar Sütaş,AOÇ ya da L'era Fresca yı öneriyorlar. Bir daha ki günlük sütümüzü Sütaş,AOÇ ya da L'era Fresca günlük süt alıp yoğurdu mayalamayı düşünüyorum.Ev yapımı yoğurt mayası bulmak da sıkıntı olduğundan ilk seferde bulmak da fayda var,sonra 3 defa kendi mayaladığınız yoğurttaki mayayı kullandığınızda aynı kıvamda olacağını duymuştum.Hazır bebek yoğurtlarından da doktorların tavsiyesi olan Sütaş'ın Babymix yoğurdunu tavsiye edenler var. 
Babymix sade yoğurdu
Ek gıdanın demirbaşı olan cam rende bende bulunmadığı için ilk işim hemen onu almak olcak.Cam rende ile Amasya elması,muz,şeftali,kayısı,ayva ve bey armudu(Ankara armudu) rendeleyip vermeyi düşünüyoruz.Zaten ilk aşamada tadımlık vermeyi planlıyoruz.Şuan minik bebeğimiz herşeye hazır gibi,öyle meraklı bakıyor ki.Onun da bir tad alışkanlığı olacak sevdiği sevmediği gıdalar olacak elbet :)


6 Temmuz 2012 Cuma

Kapıda ne var ?...

                        Milupa 'dan İlk Kaşığım Seti
    Minik bebeğimiz  Öykü Deren hızla büyüyor.Öyle şaşırıyorum ki,neredeyse 5 buçuk aylık olacak...
Daha ilk kucağıma aldığım anı hatırlıyorum ve şimdi ise beslenme dönemine girecek.Bir anne için öyle değerli anlar ki bunlar.
Dün Milupa'nın ücretsiz Kargo ile bana gönderdiği İlk Kaşığım Seti ni aldığımda bebeğim büyüdüğü için çok sevindim,duygulandım.
Yukarıda fotograflarını çektiğim setin için de minik bebişin ilk kaşığı bulunuyor (çok duygulandırıcı !) ayrıca bebeğin beslenme dönemleriyle ilgili bilgiler kitapçığı,Milupa % 20 indirim kuponu,Aptamil tahıl bazlı bebek sütü (sütlü pirinçli),Bebeğim büyüyor kitapçığı,1 adet magnet bulunuyor.Bunlar içinde kaşığı gördüğüm de bebeğim büyüdüğü ve beslenme dönemine girdiği için çok sevindim.
İyi ki Milupa ya üye olmuşum,bunları ücretsiz alabiliyorsunuz.
 ilgilenen anneler detaylı bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz !!

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Hayattın güzel şeyleri...


Çık İçimden tatil ruhu çıkk !!

             Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte büyük hayalini kurduğum yaz tatilimizi Ramazan Bayramı tatilini kullanarak değerlendireceğiz.Şuan bile o günün gelmesini bekliyorum açıkçası.Çünkü Ankara öyle sıcak ki.. Sıcaklardan o kadar bunalıyor ki insan.Zaten bu gidişle tatili 1,5 aya kadar bu şekilde geçireceğim gibi görünüyor :))
Bir ara Kırşehir ve Kayseri'ye gitme planımız vardı o da şuan için yatmış görünüyor.Çünkü annemler 10 güne kadar gelmiş olcaklar.Çok özledim onları.Öykü'm 1,5 aylıktı en son burda olduklarında.Anneannesi çok özlemiştir minik torununu kesin :)
Minik bebeğimi de düşündüğüm de bu yıl iyi eğleneceğimizi düşünüyorum.Şuan 1,5 ay var tatile ama ben şimdiden hayalini düşünüyorum valla :)Bu yıl bize amcamın kızı (Gizem) da eşlik edecek.Eski tatillerimin yani evlenmeden önceki vazgeçilmez eşlisiyiz biz Gizem'le.Erdek'te Ayvalık'ta büyük anılarımız var :))
ve yine inş onunla gideceğiz ve bu defa minik kızım Öykü Deren'im de olcak (kısmetse)
                                  

1 Temmuz 2012 Pazar

Amca kızları günü :)

Hafta sonu amca kızları günü yaptık.Çok keyifli geçti.Gizem.Emel,Özlem,ben ve çocuklar hepimiz biraradaydık.Minik Öykü Deren'imin bile çok keyif aldığı bir gündü.Uzun uzun sohbet ettik,uzun bir sabah kahvaltısı yaptık Emel'in evinde.Umarım tekrarlarız.Akşam amcamın yaptığı mangalda anlatılmaya değerdi.Şimdi de Emel in bize yaptığı Tavuk göğsü tarifini paylaşmak istedim.
Yapması zor olmamakla birlikte yemesi ise 5 dakika :)
Tavuk Göğsü
Malzemeler :
1/2 paket katı yağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya (damla sakızlı vanilya daha hoş oluyor)

eğer damla sakızlı vanilya bulamadıysanız.falım sakızı 1 adet atabilirsiniz içine )
HAZIRLANIŞI :
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın dökülüp soğumaya bırakılır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...