9 Ocak 2012 Pazartesi

38. Haftamız :)


*  Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 49 cm. ve ağırlığı 3200 (2650-3800) gram!
*  Gebeliğinizi bu haftaya kadar getirdiğiniz için büyük bir takdiri hak ediyorsunuz. Bu ve takipeden hafta içinde doğum yapma olasılığınız oldukça yüksek.
*  Bebeğinizin içerde kalacağı her gün ona kilo olarak dönecektir bu dönemde alacağınız kilo bebeğinize yansıyacaktır..
*  38-39.  gebelik haftasında çevrenizdekilerin bebeğin ne zaman geleceğini sormaları sizi bunaltabilir sorulara kaçamak yanıtlar verebilirsiniz mesala “daha var” gibisinden bir yanıt tatmin edici olabilir
*  Gebeliğin son haftalarında yüzünüzde sırtınız hatta göğsünüzde tüylerin coğaldığını fark edebilirsiniz
*  Doğuma yaklaştığınız bu günlerde uzaklara gitmek istemeyeceksiniz, bir yere gitme fikri veya eviniz dışında bir yerlerde kalma fikri sizi rahatsız edecektir. Doğru olanda fazla uzaklara gitmemeniz hastaneye kolay ulaşabileceğiniz yerlerde olmanızdır.
*  Bebeğiniz dünyaya gelmeye hazır bu dönemde içerde keyif yapıyor.
*  Uyumakta zorlanıyor ve yatağınız size dar geliyorsa eşinize kanepeyi gösterin. Yatağınızı uyumanıza yardımcı olacak şekilde yastıkları dağıtarak  düzenleyin, Hafif bir müzik açın dinleyerek uyumaya çalışın.
*  Artık iş yapabilecekyapıda değilsiniz. Dinlenerek minik kelebeğinizi bekleyin.
     Leylekler getirin artık şu tatlı miniği :)

2 yorum:

  1. sabret ıcerde uyusun cıkınca anlayacaksın dedıgımı allah saglıkla dogmasını nasıp etsın ınsallah uslu uykucu bır bebıs olur

    YanıtlaSil
  2. Kokosss ;)) kelebek;
    canım tşkrlr iyi dileklerin için,inş ağlak bir kız olmaz,annesini hiç üzmez :) sağlıkla hayırlısıyla bir çırpıda inş !!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...