22 Ocak 2012 Pazar

Büyük Heyecanımız :/

Bugün koştura koştura doktor muayenemize gittik :) Öykü Deren'im  40 haftalık oldu artık...Doktorumuzun bilgisayarındaki kayıtlara göre beklenen günü 22 Ocak’tı..Yine rutin muayene gerçekleşti.Ultrason,Nts sonuçlarına göre bebiş sağlıklıydı ama gelmeye niyeti yoktu nazlı miniğin.Amnion sıvı değerinin de normal olduğunu söyledi doktor.Açılma da olmadığı için yine evimize döndük tıpış tıpış :) 3 Gün sonra yine muayenemiz var ancak her anda gerçekleşebilir miniğimizin dünyaya gelişi :) En önemlisi sağlık aslında,zaten bebekler bilirlermiş ne zaman dünyaya geleceklerini..Tatlı bebik artık sancı bekliyor dünyaya gelmek için.Bu heyecanı,telaşı yaşamak gerçekten güzelmiş,bunu anlıyor insan…
Yakınlarımız sürekli telefon açıyorlar,miniği merak edip…Bizde bebik in nazlı olduğunu,içerde hoş mesut yaşadığını söyleyip geçiştiriyoruz artık !!...Hayırlısıyla,sağlıkla dünyaya gelmeyi nasip etsin Allah inş.
Bakalım tatlı bebik,yine sürpriz yaşatacak mı bize...Doğum tarihimiz de ilginç bi sıralama gerçekleşebilir,Benim doğum tarihim ayın 23’ü,bebişin 24’ünde olursa,babasınınki de 25’i
İlginç ve hoş bi sıralama olur böyle  gerçekleşirse,tabi bu benim düşüncem,her şeyin hayırlısı !!

O bir KOVA kızı :)

Güzel meleğim,Öykü Deren'im inş Kova burcu olcak,minik kelebeğimiz yaptı sürprizini yine :) Eğer 21 Ocak'a kadar doğsaydı babasının burcu Oğlak kızı olacaktı.Ve bizde öyle beklerken,sürprizle Kova burcu olcak hayırlısıyla !! Olsun ama,zaten Anneannesi ve dedesinin de burcu Kova'ydı...Kova burcunun en belirgin özelliği yenilikçi,değişimi seven,farklı olmayı ilke edinmesi...Ve kova burcu dahilerin burcudur !!
Benim minik meleğim Öykü Deren’ im  ağlak bir kız olma olur mu ? Hep güçlü, ayakları yere sağlam basan bir kız ol.
Burçların etkilerine ve astrolojiye inanıyorum ne yapayım?? :)
Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhluUranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.
Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile  sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.
Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.
Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır. 
Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler. 
Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile  sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.

15 Ocak 2012 Pazar

Doğuma Az Kala !!...belki yarın,belki yarından yakın !!

                                 Var mı Ötesi ??
Minik Bebik imiz, Öykü Deren  bugün 39 hafta 2 günlük :)
Hafta içinde rutin doktor muayenemiz de iyi geçti,Nts’ye girdim,ultrason da bebik i izlemek yine çok güzeldi.Beni çok şaşırttı bu hafta.Geçen haftadaki muayenede 2800 gr dı.Birden kilo almıştı bu hafta 3400 gr dı :) ve böyle olmasına hem şaşırdım hem de çok sevindim.Doktorumun gayet sağlıklı demesi,en sevdiğim cümlelerden oldu.Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik :) 9 ay boyunca onu içimde büyütmek onu hissetmek öyle güzeldiki..Hamileliğimde beni hiç üzmeyen bir bebiş oldu Öykü Deren inş. doğunca da bu usluluğu devam eder minik pıtırcığımın :)
         Misafirlere dağıtılacak 25 tane minyatür sepetlerimiz :)
        Minyatür sepetleri bu büyük sepet in içine koyacağım :)
         Bebeşin Altın yastığı :) otrişleri (pembe tüğ) ben yaptım :)
                  Satıcının, kısmetli bebişimize hediyeleri de oldu  :)
Hafta sonu Cumartesi günü ilk işim Ulus Suluhan’daki siparişleri almak oldu.Eşimin işi vardı ama sağolsun kardeşim ve dedem bana bu konuda eşlik ettiler beraber gittik aldık Ulus’tan siparişlerimi.
                  Karlı bir güne uyanmak çok güzel :)
         Her kar yağdığında aklıma Kibritçi Kız masalı gelir :)
İyiki de almışım Çünkü Pazar günü karlı bir güne uyandık.Neredeyse 13-14 cm kar var yerde şuan.Bebeğimiz tam kış çocuğu olacak,herhalde karlı bir günde doğacak.Bu hafta kar yağışı ile geçecekmiş çünkü.Çok iyi bir zamanlama ile hallettim son kalan işlerimi :) Aldığımız şeyler öyle şirin ki…Bebiş için 25 tane küçük minyatür sepet yaptırdım.Gelen misafirlere dağıtmak için.Üzerine  “Hoş geldin, Öykü Deren …./Ocak / 2012 “   yazdırdık..Ancak yazı karakterini ve üzerindeki reklama pek beğenmedim.Onu eşime yeniden yazdıracağım.Eşimin matbaa-grafikerliği bu konuda çok işimize yarayacak :)
                          Bebiş e Keçeden yaptığım KAPI SÜSÜ 
                    Kendi el emeğim olduğu için daha bir özel :)
Kapı süsü siparişi de vermiştim ama pek içime sinmedi.Kapı süsünü kendim yapmaya karar verdim.Renkli keçelerden aldım ve minik bebik in ismini yazdım.Çok şeker oldu,hem çok renkli oldu hemde içime sindi tam istediğim şekilde yapmış oldum. Sonra büyük sepet siparişi de vermiştim,minyatür sepetleri bunun içine koyacağım ve öyle vereceğim misafirlere…Bebişin Altın yastığını da aldım.Oda çok tatlı.Aldığımda üzerinde otriş  (pembe tüğ) yoktu.Onu ben yaptım ve daha hoş göründü.Silikonla kenarlarına yapıştırdık eşimle birlikte :)
    Bebiş e aldığımız ilk eşya:) patikleri oldu !! (ilk patikleri)
              Bebik in şirin ,granül sabun kutusu                                                       
Büyük bir heyecan duyuyor insan,eksik kalmasın istiyor.Belki de ilk çocuk olduğu için bebeğin her şeyi tam olsun istiyor.Aldığım şeyler hep kafamda düşündüğüm şeylerdi ve içimde kalmadı çok şükür doğum olmadan hallettim hepsini.İçimde nedense hep sanki halledemeyeceğim kalacakmış gibi hissediyordum hatta erken doğum olur diye düşünüyordum ama bizim minik bebeğimiz içirde memnun galiba.Prensesin geleceği yok son güne kadar bekleyecek sanırım tatlı meleğimiz :) Doktorum sağlıklı olduğunu,sancı beklediğini belirtmişti.Artık sancı bekliyor tatlı meleğimiz :) bizide merak içinde bırakıyor. 

Kayseri'den gelen kargolarım :)

Geçen hafta içinde Kayseri’den kargolarımı da aldım.Eşimin Dayısının hanımı bizim bebik için çok güzel  şeyler hazırlamış göndermiş.Küçük prensesin daha doğmadan biçok hırkası,kazağı,elbisesi hazır oldu.Kayınvalidem de birçok şey hazırlamış hepsini hafta içi gönderdiler.Hepsi birbirinden şekerler.Bebik çok şanslı bu konuda,daha doğmadan hediyeler gelmeye bile başladı :)
           Bunlar benim ilk battaniyem,ilk yastığım ve ilk önlüğüm...
       26 yıl sonra bunları gördüğüm için çok duygulandım :)
                       Hayırlısıyla doğsun,bereket,huzur getirsin inş….
          En baştaki temennimiz sağlıkla,sıhhatle doğması.Önemli olan da bu !!

39.Haftamız :)

(39+0, 39+6. Günler) 

Gebeliğin 40. haftasındasınız bu haftaya kadar gelmeniz sizin başarınız sizi kutluyoruz :)
Evet, işte sihirli rakam: 40. Bu haftanın sonunda doğum yapmış olma olasılığınız yüksek. Belki de biraz daha bekleyeceksiniz. Panik olmayın. Olağan doktor kontrollerinize gitmeye devam edin. Doktorunuzun, hastanenin ve gerekli olan diğer telefonların yazılı olduğu kağıdı tetkiklerinizin bulunduğu doğum dosyasına yerleştirin ve bu dosyayı görünür bir yerde bulundurun.

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 50 cm. ve ağırlığı 3350 (2770-3900) gram !!
·  Doğum  sancılarınızı ne zaman nasıl geleceğini gergin bir karınla merak ediyorsunuz
· 40. Gebelik haftasında  rahime ve bebeğe oksijenli kanı pompalayan kasılmaları sıklıkla hissedebilirsiniz .  Kasılmalarınız düzenli ve ağrılı olmadığı sürece endeişelenemeyin henüz doğum başlamadı ama her an başlayabilir.  
· Vucunuzun şekli değişmiştir çünkü bebeğiniz leğen kemiği bölgesine inerek doğuma hazır pozisyona geçmiştir.  
·  Daha rahat nefes alacaksınız fakat sıklıkla tuvelete çıkma ihtiyacı hissedeceksiniz.
Vajinanızda fazla miktarda sıvı gelirse, ağrılarınız 15dk bir veya sürekliyse doğum başlamıştır. Çabucak doktorunuza ulaşmalısınız .
· Bebeğiniz karnınızda katlı bir şekilde doğumu beklemektedir doğumdan sonra onu gördüğünüzde içinizde  onu nasıl sığdırdığınızı merak edeceksiniz.
· Kontrole gittiğiniz zaman doktorunuz bebeğinizin hareketlerinin ne alemde olduğunu soracak hareketlerin hatırlanabilmesi için not tutabilirsiniz.
 ·        Doğum da yanınıza alacak valizinizi kontrol ediniz. Eksik var mı başka neler gerekebilir araştırınız. Doğumda riskli bir durum yoksa hastanede geçireceğiniz maksimum süre 2 gündür.
· Doğuma bebeğinizi rahat emzirebileceğiniz rahat elbiseler giyerek gidiniz. Bebeğinizin doğduğu zaman ilk isteyeceği şey sizin sütünüz olacaktır.

Mükemmel bir iş başardığınız için her zaman kendinizle gurur duyun.
Anne olmak bu dünyada yaşanacak en güzel duygulardan biri olduğunu unutmayın !!


10 Ocak 2012 Salı

Doğum Çantası ve Son Rötuşlar :/

              Minik bebeğimiz Öykü Deren’im bugün 38 hafta 3 günlük :)
Güzel bebeğimizi kucağımıza almamıza sayılı günler kaldı (inş.) Her geçen gün bize ayrı bir heyecan olarak geri dönüyor.Bu hafta sonu bebişin eşyaları,yatağı ve tüm eşyaları ile ayrı ayrı ilgilendik.Tekrardan derledik,topladık.Heyecanımız görülmeye değerdi.Bir eşim alıyor eline eşyaları bir ben alıyorum,çok keyifli anlar yaşadık.Neyseki güzel bebişin eşyalarının toparlanması son rötuşlar tamamlandı !!
                                                     Minik Bebik in Bakım Ürünleri :)


Bunun için ayrı bi telaş yaşıyordum çünkü.Kolları sıvadık ve çok şükür bitirdik.
Aile hekimimle yüz yüze olmasa da telefonla görüşmemizi de yaptık.Şeyda hemşire doğum hakkında kafama takılanları birer birer açıkladı.Özellikle hastane çantamı sordu,bunun üzerine Hastane çantamı da önceden hazırladığım listeyi elime alarak bir bir tamamladım.Birincisi kendim için bir çanta hazırladım,ihtiyaçlarımı koydum içerisine.Sonrasında bebiş için kolları sıvadım,birer birer minik bebeğimin eşyalarını bir bir koydum valizine :)
Öyle güzel bir duyguki…Çok farklı,Çok değişik

Yüzünü görmediğin,hep kucağına almayı hayal ettiğin minik için çantaya bir şeyler koymak,çok duygulandırıcı.Hazırladığın çanta üstelik bir tatil,yolculuk çantası değil..Evden iki kişi gidip üç kişi dönmek var sonunda (inş. !)
Hastane çantamız da kapıda bekliyor !! güzel heyecanımız,tam gaz devam ediyor,daha da artarak…
Minik bebik i merakla bekliyoruz !!
                                      Bebişin narin saçları ve tırnakları için :)

                          Bebik in narin vücudu için ilk bakım ürünleri hep Chicco
                                       Minik Kelebeğimizin şirin küveti :)
Son hazırlığım da; Kapı süsü,bebek şekeri ve süslü bebek yastığı kaldı.Ulus Suluhan’da çok güzel şeyler buldum.Merak eden ilgilenen anneler varsa Ulus Suluhan  Bgbebek’te hoş şeyler bulabilirler.İnternet adresi de bgbebek.com
                                         Almayı düşündüğüm kapı süsü :)
Doktor muayeneme giderken ilk işim bunları da alıp son eksiklerimi gidermek olacak…Aslında çok kararsız kaldım hem bebek şekeri ve kapı süsü konusunda.Kararsız kalmamak da elde değil.Çünkü öyle şirin öyle hoş şeyler varki…Beğendiklerimi paylaşıyorum,ilk işim bu hafta bunları almak olcak !!
                    Bu sepetlerden 20-30 tane alıp dağıtmayı düşünüyorum :)
                                                                 Ya da bunlardan :)
                        Bebeğin Altın Yastığı'nı da almayı düşünüyorum :)
Doktor muayenemizde 10 Ocak’tan sonra. Galiba yine Nts ve ultrason la devam edecek rutin muayenem :) Miniğimin gelişimini görmek, kalp atışlarını hissetmek öyle güzel ki, kaç kilo oldu ? sağlığı iyi mi? Ultrason görüntüsüne bakabilir miyim? gibi sorular doktoruma devamlı, her muayenede merakla sorduğum sorular:)
 Bu arada internette gezinirken, milupa.com.tr adresinde “hamileyim” seti dikkatimi çekmişti; üye olmayı da düşünüyorum;en azından anneler için dikkat çekici şeyler var.Ayrıca Unnado.com'da ilk hediyem,ve çeşitli kampanyalar da dikkatinizi çekebilir
Üye olduğunuzda “hamileyim” setinde şunlar bulunuyor;
·         *  Bir adet “bebeğimi beklerken” kitapçığı,
*          *  Nıvea soft&Cream ,Nivea saç ve vücut şampuanı,Nivea pişik önleyici krem
·         *  “Annelik yolculuğunuzda yanınızdayız” isimli bir cd
·         *  Huggıes yeni doğan-8 adet
·         *  Milupa Still-tee karışık bitki çayı
·        *   Nivea,huggıes ve milupa indirim kuponları.
·        *   Bir adette magnet :)


9 Ocak 2012 Pazartesi

38. Haftamız :)


*  Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 49 cm. ve ağırlığı 3200 (2650-3800) gram!
*  Gebeliğinizi bu haftaya kadar getirdiğiniz için büyük bir takdiri hak ediyorsunuz. Bu ve takipeden hafta içinde doğum yapma olasılığınız oldukça yüksek.
*  Bebeğinizin içerde kalacağı her gün ona kilo olarak dönecektir bu dönemde alacağınız kilo bebeğinize yansıyacaktır..
*  38-39.  gebelik haftasında çevrenizdekilerin bebeğin ne zaman geleceğini sormaları sizi bunaltabilir sorulara kaçamak yanıtlar verebilirsiniz mesala “daha var” gibisinden bir yanıt tatmin edici olabilir
*  Gebeliğin son haftalarında yüzünüzde sırtınız hatta göğsünüzde tüylerin coğaldığını fark edebilirsiniz
*  Doğuma yaklaştığınız bu günlerde uzaklara gitmek istemeyeceksiniz, bir yere gitme fikri veya eviniz dışında bir yerlerde kalma fikri sizi rahatsız edecektir. Doğru olanda fazla uzaklara gitmemeniz hastaneye kolay ulaşabileceğiniz yerlerde olmanızdır.
*  Bebeğiniz dünyaya gelmeye hazır bu dönemde içerde keyif yapıyor.
*  Uyumakta zorlanıyor ve yatağınız size dar geliyorsa eşinize kanepeyi gösterin. Yatağınızı uyumanıza yardımcı olacak şekilde yastıkları dağıtarak  düzenleyin, Hafif bir müzik açın dinleyerek uyumaya çalışın.
*  Artık iş yapabilecekyapıda değilsiniz. Dinlenerek minik kelebeğinizi bekleyin.
     Leylekler getirin artık şu tatlı miniği :)

5 Ocak 2012 Perşembe

Bebişe Hazırlık :)

Şanslı 2012 :)

Dayım'ın minik bebişime yılbaşı hediyesi :)
2012 ye şanslı girmek gerçekten güzel !!
Milli Piyango biletimizden bahsetmeden geçemeyeceğim,4 çeyrek biletimizin 4 üne de bişeyler çıkması minik bebeğimizin şansı diye düşünüyorum :) 2 amorti,2 son rakam da tutsa mutluluk sebebiydi !!
Yılbaşı gecesi, gayet keyifliydi. Dayımlarla beraber girdik 2012 ye. Abartmıyorum 16 kişi beraberdik. Anneannem, dedem, annem, dayım, eşi,2 çocuğu,2 teyzem eşleri çocukları derken kalabalık bir yılbaşı gecesi oldu. Hediye çekilişimizde çok eğlenceli geçti. Ben Elif, Metehan ve dedem e hediye aldım.Elif’e sevdiği renklerden bir hırka ve çeşitli tokalar aldım.Minik Metehan’a hayvanları çok sevdiği için Hayvan çiftliği aldım.Dedem’ e de kışlık bir kazak aldım.Gece tam 12’de verdik hediyelerimizi birbirimize.Geçirdiğim güzel yılbaşı gecelerindendi.Dayım’da benim minik bebişime mor renkli bir elbise almıştı çok ama çok beğendim.Geceleyin 16 kişinin birbirine hediye verişi,eğlenmemiz gayet hoş oldu.

                Bebişim daha doğmadan anneannesi,teyzeleri hırkalarını hazır ettiler :)

Teyzemlerle birlikte tombala da oynadık.Çok da şanslıydım 4 sefer de hepsinde ben tombala yaptım.Minik bebişim hem piyangoda hem şans oyunlarında gayet şanlı bir kız,şansını bana da yansıttı o gece :) Gece 5 e kadar uykusuz,bol sohbetli ve eğlenceli bir yılbaşı gecesi geçirdik.
Teyze bol olduğu için,daha doğum yapmadan bebeğimin hırkaları,yelekleri,battaniyesi hazır durumda,bazılarının fotoğraflarını da çektim,o minik şeylere baktıkça insan gerçekten çok mutlu oluyor.


           Bebişin cibinliğine yeşil kelebekler ve çiçekler buldum gayet güzel oldular !!
                                        Bebişin alt değiştirme minderi :)

Bebişi kucağımıza almamıza artık sayılı günlerimiz var.Rutin doktor muayeneleri devam ediyor.Artık haftada bir gidiyorum doktor muayenelerime.Tatlı minik 02 Ocak Pazartesi günündeki muayenesinde 2800 gr dı.Doktorun sağlığı gayet iyi demesi insanın içini rahatlatıyor,her doktor muayenesinde her annenin bunu merakla beklediğine eminim.
Nts’ye de girdim,kalp atışları da normal çıktı.Beni üzmedi bebiş, hamileliğim boyunca…Rahat bir hamilelik dönemi geçirdim çok şükür.Doktorum doğum kanalına da indiğini söyledi.Sanırım normal doğum olacak hayırlısıyla.İlk zamanlar bu durum beni merak içine sokuyordu ancak onu kucağıma almayı düşündükçe yendim bu stresimi…Kan tahlili sonucumda biraz kansızlık olduğunu söyledi doktorum, Kan ilacı kullanıyorum şuan.Pekmez,kuru üzüm takviyesi de alıyorum.Doğum da kan değerleri çok önemli çünkü.Bebeğin beklenen doğumunda internetteki hesaplamaya göre 37 hafta 6 günlük görünüyor ,ancak doktorumun belirttiğine göre 37 haftalık şuanda.Zaten internetteki hesaplama da 5 günlük fark olabileceği belirtilmiş.Artık minik bebişimiz biliyordur ne zaman doğacağını...
Doğum çantasını bile hazır ettik.   Her an beklemedeyiz,heyecanla !!...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...