21 Kasım 2012 Çarşamba

Öykü Deren ile Mersin (Tarsus).....

Minik bebeğimizle gezilerimize son gaz devam ediyoruz.Geçen hafta sonu asker ziyaretinde Mersin'deydik.Kardeşimi ziyarete gittik ve askerimizi evci çıkardık.Cuma-Cumartesi ve Pazar kısa gibi gelse de çok güzel geçti.Önemli olan kardeşimin rahat etmesi ve özlemimizi gidermekti.O'na çok büyük moral oldu.Ben,eşim,Öykü Deren,Dedem,amcam,yengem,amcamın oğulları ile beraber 8 kişiydik.Orada aile dostlarımızın evinde kaldık.Kardeşimin o mutluluğu,sevinmesi,beraber olmak o kadar güzeldi ki tarifi çok zor.İyi ki gitmişiz askerimizi görmeye diyorum kısaca.Yemekler yedik,Mersin'i Tarsus'u ayrı ayrı gezdik,fotoğraflar çekindik,anı ölümsüzleştirdik.Minik bebeğim de Dayısını çok özlemiş olacak ki,gezerken çok mutluydu.
                             Eshab-ı Kehf (yedi uyurlar) Mağarası
Kuran-ı Kerim'de Eshab-ı Kehf olarak bilinen, yani yaşadıkları dönemde Rum Hükümdarlarından Dakyanus'un zulmüne maruz kalan ve Allaha olan inançlarının gereğini yapabilmek için Tarsus şehrinden kaçıp Bencülüs Dağındaki mağarada 309 yıl uyuyan ancak bir takip sonucu yine o mağarada sır olan 7 arkadaşın ve köpeklerinin hikayesinin bulunduğu Eshab-ı Kehf Mağarasını da gezdik.
M.S. 250 yıllarında olduğu kabul edilen hadisenin olay yeri olan o zamanki Tarsus şehrinin Rum Hükümdarlarından Dakyanus, halkına zulüm yapmakla birlikte putlara tapınmaları için baskı yapıyordu.Tek tanrıya tapmayı kabul eden bir gurup gence süre veren hükümdar putlara tapmazsanız kafalarınızı keserim diye tehditte bulunmuştu. 
Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Tebernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç hükümdarın öldürme korkusundan Bencülüs Dağındaki bu mağaraya kaçıp saklanmışlardır. 
Ancak ayetlerde de belirtildiği gibi gençler bu mağarada 309 yıl boyunca uyuyakalmışlardır. Daha sonra uyanan gençlerden biri şehre yiyecek almaya gitmiş, ancak elindeki zamanı geçmiş para yüzünden şehirden kaçarak tekrar mağaraya sığınmıştır. Peşinden yakalamak için gelenler mağaraya girdiklerinde içeride kimseyi görememişlerdir.




Eshab-ı Kehf Otelinin hemen arkasında Go kart'ı da ihmal etmedik :))
Tarsus'un Şahmeran heykeli

Şahmeran'ın efsane hikayesini merak edenler buraya tıklayabilirler.
                                     Tarsus'un girişinde Kleopatra Kapısı
Tarsus Barajı ve Mesire Alanı çok güzeldi.


Baraj suyundan bi kare

Meşhur TANTUNİ
dönüp dolaşığ mola verdiğimiz yer Tarsu Avm 
Tantuni,ciğer,kuzu şiş'te mutlaka uğrayın derim,gayet lezizdi özellikle şişleri.
Hem sınırsız gelen birçok meze çeşidi hem de gayet uygun bir hesapla mutlu,mesut ve doymuş olarak ayrılacağınız bir yer :))

Tarsus Hayvanat Bahçesi'nden kareler :))
Tarsus'da haberlere konu olan,ziyaretçinin parmağını koparan o korkuç ayı buradaydı :(














2 yorum:

  1. Ay inanmıyorum benim CANIM MEMLEKETİM :) resimlerini gördüm nasıl da özlemişim..Eda'cım bu resimlerle çok duygulandırdın beni..

    YanıtlaSil
  2. tavsiye edilmeyecek gibi değil ki..asker ziyareti için gittik ama çok güzel vakit geçirdik 3 gün boyunca,çok sevindim :)) sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...