19 Mayıs 2012 Cumartesi

tavuklu tirit :)

Gezinti günlerimiz tam gaz devam ediyor.Hava koşulları bunun tam aksini gösterse de yinede bulduğumuz fırsatları hiç kaçırmıyoruz.Geçenlerde kayınvalidemlerde yediğimiz yufkalı tavuklu tirit tarifini de paylaşmak istedim.Daha doğrusu birçok şey yapmıştı o gün ama tavuklu tirit ,gayet lezzetliydi.Çok müthiş olmuştu kayınvalidemin ellerine sağlık.Yanılmıyorsam Kastamonu yöresine ait bir yemek :)
yufkalı tavuklu tirit
Malzemeler
500 gr.tavuk eti
3 adet yufka
1 avuç ceviz
50 gr. tereyağı

Yufkalı tiritin yapılışı
Tavuğu bol suda haşlıyoruz kemiğinden ayırıyoruz sonra yufkaları rulo yapıp 4 yada 5 santim uzunlugunda kesiyoruz
Sonra haşlamış oldugumuz tavuğun suyuna yufkaları batırıp çıkarıyoruz tirit adını burdan alıyor suyuna banıyoruz yani 
 Servis edecegimiz tabağa sırayla batırdığımız yufkaları diziyoruz üstüne tavuk etinin birazını yayıyoruz , cevizimizi serpiyoruz
Bir tatlı kaşıgı erttigimiz tereyağından gezdiriyoruz sonra tekrar yufkaları suya bandırıp aynı işlemi tekrarlıyoruz
 Tavuk ve ceviz serptikten sonra tekrar yufkaları tavuk suyuna bandırıp diziyoruz üstüne toz kırmızı biberle yaktığımız tereyağını gezdiriyoruz...Afiyet olsun :)
 
bunlarda gezinti günlerinden kalanlar :)
minik eller iş başında :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...