1 Nisan 2012 Pazar

UYKU ARKADAŞIM :)

Öykü Deren’im 2 ay 4 günlük oldu bile…
Yeni yeni nesneleri tanımaya başlayan miniğim için artık uyku arkadaşına alışsın dedik ve evde olan oyuncaklarından seçtik.Hem dışarı çıktığımızda kolay taşınsın hem de sevdiği bir şey olsun istedim.Bize uyku arkadaşı uzak gelse de,hep filmlerde gördüğümüz şey olsa da;uzmanlar uyku arkadaşının önemini belirtiyor aslında.Benim küçüklüğümde uyku arkadaşım olmasa da bunun önemini biliyorum.Çünkü uyku arkadaşları unutulmuyor,büyüyüp kocaman olsan da…Bir çok uzman bebeğin uyurken bir battaniye,bir oyuncak,yumuşak bir nesneye alışmasının faydasından bahsediyor.Çünkü evden dışarı gidildiğinde uyku arkadaşını ya da battaniyesini yanında gören bebek,daha kolay uykuya dalabiliyormuş.Sarılacakları bir şey onları rahatlatıyormuş.Kimi çocuk uykuya direnir,kimisi gözünü kapamaktan korkar. İşte bu durumda anne ve babanın işini kolaylaştıran uyku arkadaşı olacaktır :)
Denemekte fayda var..Minik Öykü’min uyku arkadaşını seçtik bile !!
Abuzittin ile mışıl mışıl uyusun minik kızım :)
minik Kurbiği de seveceğini düşünüyorum :)
Uyku Arkadaşını seçerken :
1. Çocuğunuz birkaç aylık olduğundan itibaren her uykusunda onun yanına koyacağınız bir yumuşak oyuncak bulun.
2. Bu oyuncağın “güvenli” olması, örneğin gözlerinin koparılamayacak şekilde yapılmış olması çok önemli
3. Bu oyuncağı sadece uyuyacağı zaman çocuğunuza verin. Uyandığı zamanlarda onunla gezmesine izin vermeyin (izin vermeyin derken, çocuğunuz isterse de vermeyin değil. Düzeni öyle bir oturtun ki, onun sadece uyku için olduğunu bilsin)
4. Çocuğunuzun yatağı dışında bir yerde (puseti, araba, anneanne evi) uyuyacağı zamanlarda da arkadaşını yanına verin.
5. Bu “arkadaştan” en az iki, tercihen üç tane bulundurmaya gayret edin. Ve onları sürekli değiştirin ki bir diğerinden daha eski olmasın. Genellikle eski olanı tercih edip yenilerini istemiyorlar.

1 yorum:

  1. Bu bilgileri her yerde bulmak zor . Datron servisi olarak bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...