yufkalı tavuklu tirit
Malzemeler
500 gr.tavuk eti
3 adet yufka
1 avuç ceviz
50 gr. tereyağı
Yufkalı tiritin yapılışı
3 adet yufka
1 avuç ceviz
50 gr. tereyağı
Yufkalı tiritin yapılışı
Tavuğu bol suda haşlıyoruz kemiğinden ayırıyoruz sonra yufkaları rulo yapıp 4 yada 5 santim uzunlugunda kesiyoruz
Sonra haşlamış oldugumuz tavuğun suyuna yufkaları batırıp çıkarıyoruz tirit adını burdan alıyor suyuna banıyoruz yani
Servis edecegimiz tabağa sırayla batırdığımız yufkaları diziyoruz üstüne tavuk etinin birazını yayıyoruz , cevizimizi serpiyoruz
Bir tatlı kaşıgı erttigimiz tereyağından gezdiriyoruz sonra tekrar yufkaları suya bandırıp aynı işlemi tekrarlıyoruz
Tavuk ve ceviz serptikten sonra tekrar yufkaları tavuk suyuna bandırıp diziyoruz üstüne toz kırmızı biberle yaktığımız tereyağını gezdiriyoruz...Afiyet olsun :)
Sonra haşlamış oldugumuz tavuğun suyuna yufkaları batırıp çıkarıyoruz tirit adını burdan alıyor suyuna banıyoruz yani
Servis edecegimiz tabağa sırayla batırdığımız yufkaları diziyoruz üstüne tavuk etinin birazını yayıyoruz , cevizimizi serpiyoruz
Bir tatlı kaşıgı erttigimiz tereyağından gezdiriyoruz sonra tekrar yufkaları suya bandırıp aynı işlemi tekrarlıyoruz
Tavuk ve ceviz serptikten sonra tekrar yufkaları tavuk suyuna bandırıp diziyoruz üstüne toz kırmızı biberle yaktığımız tereyağını gezdiriyoruz...Afiyet olsun :)
bunlarda gezinti günlerinden kalanlar :)
minik eller iş başında :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder