24 Nisan 2012 Salı

Dikkat: alerji yapıyor !!...

bizim bebikte alerji yaptı,
dikkatttt !!
Minik kızımız 3 aylık oldu bile :)
Öyle hassas teni var ki,kullandığımız bakım ürünlerine,kıyafetlerine çok dikkat etmeye çalışıyoruz.Burdan annelere,anne adaylarına belirtmem gerekiyor ki,Chicco nun bebek yağı,bizim miniğe hiç iyi gelmedi.Hatta yüzünde tahrişe neden oldu,kızarıklar oluştu.Allah'tan bu alerjiyi Chicco nun bebek yağının yaptığını anladık kısa zamanda.Yoksa minik kızımın yüzü bebek yağı bitene kadar herhalde kızarık bi şekilde kalabilirdi.İlk zamanlarda çözemedik tabi bu kızarıklığa neyin neden olduğunu,kendi kendimize düşünüp duruyorduk.Sabah uyandığında geçiyor,gece kızarıyordu.Bizde üstelik cildi nemlensin diye Chicco'nun yağından sürüyorduk.Nerden bilelim ki bebek yağının alerji yaptığını.Acaba öptüğümüz için mi,kıyafetlerden mi derken,ben yağdan oluştuğunu anladım ve yağı bıraktığımızda geçti kızarıklığı.
O nedenle annelere belirtmek istedim,narin teni olan bebeklerinize Chicco nun bebek yağı ürününü kullanmayın !! bizde alerji yaptı ancak her bebekte durum farklı tabi...

19 Nisan 2012 Perşembe

Bebişin küçük tırnakları :)

Minik kızımın şirin elleri :)
Güzel miniği Öykü Deren'im 2 ay 22 günlük oldu bile...
Onunla vakit geçirmek,eğlenmek,konuşmak öyle güzel ki...Minik yavrumuzun tırnak kesme mevzusu ise sadece uykuda olabiliyor.Öyle hareketli ki,elleri bacakları ayrı oynuyor tatlı kızımın.Bu sebeple bizde çareyi uykuda kesmekte bulduk.
bu küçük elleri yiyesim varrrr !!
Yine eldiven takıyoruz ellerine, çünkü yüzüyle çok oynadığı için çiziyor yüzünü.Tırnaklarını ben dayanamadığım için babası kesti.Törpü de yapsak yine takıyoruz eldivenlerini,oyun oynarken çıkartıyoruz sadece.Miniğim zaten şapka ve eldiven takmayı fazla sevmiyor :)

17 Nisan 2012 Salı

Gerçeğinden Ayırt etmek imkansız !!

Çok tatlılar..Sizi yerim ben !!
Bu oyuncak bebiklere bayıldım, tıpkı gerçekleri gibi...
















13 Nisan 2012 Cuma

KIŞ KIŞŞŞ KOLİKLER :)

 Miniğimizin 2,5 aylık olmasıyla beraber gaz problemleri de azaldı çok şükür.Zaten tatlı kızım gaz konusunda çok problemli bir bebek olmadı.Sanırım erkek bebeklerde kolik (gaz) daha çok karşılaşılıyormuş.
Gaz (kolik) problemi bir hastalık olmamakla birlikte,kesinde bir tedavisi bulunmuyor.İşte bu nedenle anneye büyük bir sorumluluk düşüyor.Bebeğinize nasıl yaklaşıyorsanız o da size aynı tepkiyi verdiği için gaz problemi yaşandığında mutlaka ona sevgiyle yaklaşmak,problemi öyle azaltıyor ki..Kendini güvende hisseden bebek en azından ağlamayı kesiyor ve annesiyle iletişime geçiyor.
Ona sevgiyle sarılmak,yalnız olmadığını hissettirmek çok önemli.Zaten bebeği dik tutup kucağıma aldığımda,sırtını sıvazlayarak ya da ufak ufak vurarak onu sakinleştirmeye çalışmak bugünlerde emzirmekten sonra yaptığım en sık işlem..Ona tüm sevgimi vermek,onu kucağımda hissetmek öyle güzel bir duygu ki…Gaz problemimizi de işte bu sevgi sayesinde yendik diyebilirim
Kolik sizi korkutmasın,tüm anneler biliyordur gerçi ama gaz problemlerini böyle yendik diyebilirim :)
- Stres yapmayıp,gerilimden uzak durmak ve SABRETMEK … (çözüm yolu bu aslında !!)
-Bebeğin karnına ya da ayaklarına ılık havlu koymak onu çok rahatlatıyor.
-Araba yolculuğu,belirli ritimdeki seslerin dinletilmesi (saç kurutma makinesi,elektrik süpürgesi gibi) Gerçekten bu çok iyi işe yarıyor minik kızım saç kurutma makinesinin sesini duyar duymaz gözlerini kapıyor hemen uyumaya çalışıyor !!
-Bebeği kucağa alıp ninni söyleyerek
-Karnına ve ayaklarına zeytinyağı ile masaj yaparak,
-Ilık banyo yaptırmak
-Emzik vermek
-Bezi hariç üzerindeki her şeyi çıkarıp, göğsünüze yaklaştırarak tenini hissetmeye çalışmak minik yavrunun gaz problemlerini ve ağlama krizlerini azaltıyor.
3. ayından sonra işte; hiçbirşey yokken başlayıp aniden biten, ağlama krizleri Azalıyor artık !!
Gözlerini yumarak,sanki bir yerinde kırık varmış gibi ağladığı bu dönem bitmek üzere çok şükür :)
Çok gazlı bir bebek olmadığın için ayrıca şükür ediyorum miniğim…

12 Nisan 2012 Perşembe

Yalancı Emzik !!...

Candan ötem 2,5 aylık oldu bile...
Bizimle zaman geçirmeye bayılan,onunla konuştuğumuzda mutluluk çığlıkları atan bir bebek oldu çıktı :) Şuan yalancı emzik alıştırma çabasındayım ama miniğim kesinlikle reddediyor,midesi bulanıyor...
Aslında çok da ihtiyaç duyduğum söylenemez ancak dışarı çıktığımızda vs. yardımcı olacağı düşüncesiyle yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum.
Önce Chicco'nun silikon emziği ile başladım ama bunda daha ağzına verir vermez reddediyor,sevmedi hiç.
Ardından Avent'in emziğini verdik bunu biraz sevdi en azından midesi bulanmadı fakar tam anlamıyla da emdiği söylenemez.Hatta çok az reçel sürüp verdik,şurubuna batırıp verdik ama reçelin tatlı tadı gidince yine ağzından çıkardı miniğim...Anlaşılan anne memesinden başka istemiyor tatlım.Her çeşit emzik de alsak,bakkal emziğinden en pahalısına kadar da olsa tatlı miniğim istemeyecek anlaşıldı !!...Zaten bende çok zorlamıyorum arada denemeye çalışıyorum.Bebeğim reddedince orada bırakıyoruz.

1 Nisan 2012 Pazar

UYKU ARKADAŞIM :)

Öykü Deren’im 2 ay 4 günlük oldu bile…
Yeni yeni nesneleri tanımaya başlayan miniğim için artık uyku arkadaşına alışsın dedik ve evde olan oyuncaklarından seçtik.Hem dışarı çıktığımızda kolay taşınsın hem de sevdiği bir şey olsun istedim.Bize uyku arkadaşı uzak gelse de,hep filmlerde gördüğümüz şey olsa da;uzmanlar uyku arkadaşının önemini belirtiyor aslında.Benim küçüklüğümde uyku arkadaşım olmasa da bunun önemini biliyorum.Çünkü uyku arkadaşları unutulmuyor,büyüyüp kocaman olsan da…Bir çok uzman bebeğin uyurken bir battaniye,bir oyuncak,yumuşak bir nesneye alışmasının faydasından bahsediyor.Çünkü evden dışarı gidildiğinde uyku arkadaşını ya da battaniyesini yanında gören bebek,daha kolay uykuya dalabiliyormuş.Sarılacakları bir şey onları rahatlatıyormuş.Kimi çocuk uykuya direnir,kimisi gözünü kapamaktan korkar. İşte bu durumda anne ve babanın işini kolaylaştıran uyku arkadaşı olacaktır :)
Denemekte fayda var..Minik Öykü’min uyku arkadaşını seçtik bile !!
Abuzittin ile mışıl mışıl uyusun minik kızım :)
minik Kurbiği de seveceğini düşünüyorum :)
Uyku Arkadaşını seçerken :
1. Çocuğunuz birkaç aylık olduğundan itibaren her uykusunda onun yanına koyacağınız bir yumuşak oyuncak bulun.
2. Bu oyuncağın “güvenli” olması, örneğin gözlerinin koparılamayacak şekilde yapılmış olması çok önemli
3. Bu oyuncağı sadece uyuyacağı zaman çocuğunuza verin. Uyandığı zamanlarda onunla gezmesine izin vermeyin (izin vermeyin derken, çocuğunuz isterse de vermeyin değil. Düzeni öyle bir oturtun ki, onun sadece uyku için olduğunu bilsin)
4. Çocuğunuzun yatağı dışında bir yerde (puseti, araba, anneanne evi) uyuyacağı zamanlarda da arkadaşını yanına verin.
5. Bu “arkadaştan” en az iki, tercihen üç tane bulundurmaya gayret edin. Ve onları sürekli değiştirin ki bir diğerinden daha eski olmasın. Genellikle eski olanı tercih edip yenilerini istemiyorlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...